Polyurethan

Stor fleksibilitet og enestående holdbarhed

Polyurethan løsninger

Polyurethan – også kaldet PUR – er en elastomer med en række tekniske egenskaber. Modsat mange andre plastmaterialer kan PUR produceres med store variationer i både stivhed og masse – og derved anvendes til et utal af forskellige formål.

Dansk Gummi Industri er markedsledende indenfor specialfremstillede emner i PUR. Vi har stor erfaring og et indgående kendskab til materialets styrker og begrænsninger. Vi tilbyder blandt andet:


Formstøbt polyurethan

Formstøbt polyurethan


Med udgangspunkt i krav til fleksibilitet, funktionalitet og slidstyrke, tilbyder vi specialdesignede løsninger i formstøbt PUR.

Gå til formstøbt PUR


PUR valser

PUR valser


VI udfører belægning og renovering af massiv PUR på ruller og valser i alle størrelser og materialer. Herunder også løsninger godkendt af Fødevarestyrelsen.

Gå til PUR valser


PUR hjul

PUR hjul


Vi udvikler polyurethan hjul ud fra kunders individuelle krav til belastning, slidstyrke og holdbarhed. F. eks. truckhjul, fremtrækshjul, bandager, løftevogne og sværlasthjul.

Gå til polyurethan hjul


Rør, stænger og plader

Rør, stænger og plader


Vi tilbyder PUR løsninger indenfor rør, stænger og plader. Presning og udstansning, pakninger og lister, rundstænger, rør, bøsninger og støddæmpere.

Gå til rør, stænger og plader


Polyurethan til fødevarekontakt

Polyurethan til fødevarekontakt


Fødevareproduktion og -forarbejdning stiller særlige krav til hygiejne. Vi tilbyder polyurethan-løsninger der er godkendt til brug i fødevarebranchen.


Unikke egenskaber

Polyurethan er et gummi/plast-materiale med en lang række gode tekniske egenskaber. Blandt andet stor fleksibilitet i udformning og størrelser, lang holdbarhed og stor modstandsdygtighed over for vedvarende stød og slag af stor styrke. PUR er et materiale der er let at kombinere med andre materialer, det modstandsdygtigt overfor en række fedt- og olietyper samt visse kemikalier samt UV-stråling. PUR er desuden stødabsorberende, lyddæmpende, varmebestandigt, fjedrende, rivefast og elektrisk isolerende. Alt i alt et meget fleksibelt materiale, der kan bruges i mange sammenhænge og til mange applikationer.

Egenskaberne kan kombineres på mange måder afhængigt af den belastning, polyurethanemnet bliver udsat for. Materialet kan med stor fordel anvendes hvor der stilles krav om komponenternes driftsikkerhed og holdbarhed gennem høj slidstyrke mod mekanisk påvirkning, god stødabsorbering og god friktion.


Mange farver og kvaliteter

Hos Dansk Gummi Industri udvikler vi individuelle støbeforme, så din virksomhed får præcis den form og de mål, der har brug for. Du kan desuden få dine PUR-produkter fremstillet i udvalgte farver i RAL-skalaen. RAL-farver er standardiseret, nummereret og navngivet efter tysk standard, så de forstås verden over.

Herudover kan du få dine produkter i stort set alle tænkelige former og størrelser. Vi rådgiver gerne om de mange forskellige kvaliteter, egenskaber omkring styrke og de mange farvemuligheder du har i forbindelse med PUR materialet. Blandt de mange industrier og brancher der benytter PUR er fødevareindustrien. Her tilbyder vi løsninger i godkendte kvaliteter til brug i forbindelse med fødevarekontakt ifølge FDA-CFR 177.2600.

Kontakt os gerne for at høre mere om, hvordan vores produkter kan gøre din produktion mere effektiv.


NYHEDSBREV

Tilmeld dig herunder og modtag relevante nyheder indenfor industriel gummi og polyurethan.Book et møde
Book a meeting